Welcome my son, welcome to the Machine.
Where have you been?
It's alright we know where you've been.

Pink Floyd, Wish You Were Here, 1975.

За SA Dictionary 2012.

SA Dictionary 2012. Версията-убиец. Версията, която всеки иска да има. Версията-мечта. Харе Кришна. In the Mix. Българската пролет.

1. Компилиране.

SA Dictionary 2012 е компилиран с Visual C++ 2010 Ultimate. Обръщам внимание, че Microsoft позволяват да изпробвате известно време версията (Ultimate) безплатно (trial version), така че компилацията е съвсем законна. Тоест отпечатъка (exe file) е напълно законен. По същото време съществуваше Visual C++ 11 Beta, но се породиха известни съмнения дали отпечатъка, който тази версия създава ще бъде съвместим с всички версии на Windows. Обръщаме внимание, че съществуващата версия (SA Dictionary 2012, компилирана с Visual C++ 2010 Ultimate) е съвместима с всички версии от Windows 2000 до Windows 8, както и с бъдещи версии на операционната система.

2. Tuning.

Може би ви е е известно, че в автомобилостроенето настройването (тунинговането) на автомобилите често струва по-скъпо от самите автомобили. Същото е с SA Dictionary 2012. SA Dictionary 2012 не се различава много от SA Dictionary 2010 и SA Dictionary 2008, но той е настроен по-добре. Тоест има множество малки опции, които са настроени и оптимизирани за съвременното положение на информационните технологии и програмирането под Windows. Пример - думите в лявата част на прозореца от самото начало са настроени на 20. Друг пример - опцията "Translate on every keystroke" е включена от самото начало.

3. Платена версия.

Може би сте забелязали, че от известно време (ако трябва да съм точен - от 2010 година) SA Dictionary има и платена версия. Платените версии предоставят "малко повече" от безплатните и затова цената им е сравнително ниска. Конкретно в случая на SA Dictionary 2012 платената версия предоставя функция Advanced Search. По този начин можете да търсите низ в базите данни точно както в търсещите машини и програмата претърсва целите бази данни като ви показва къде търсения низ се среща. По същият начин можете да заградите търсения низ в кавички и програмата претърсва базите данни за тази непрекъсната последователност от символи. Един от начините да помогнете за развитието на проекта е като закупите тази платена версия. При проявен интерес можете да посетите сайта на проекта www.saplatform.com.

4. SA Dictionary Platform.

Обръщаме внимание, че SA Dictionary 2012 има за комплект платформа - SA Dictionary Platform 2012. Платформата се състои от известен брой партньори на речника - фирми, стопански субекти, организации, лица и др. Обръщаме внимание, че това също е един от начините да помогнете за развитието на проекта - да посетите нашите партньори или техните сайтове. Вие също можете да станете част от SA Dictionary Platform. Изпратете поща до thediction@gmail.com, ние ще проучим Вашия бизнес и евентуално ще бъдете добавени.

5. За Херман.

Тук е мястото да напомним, че Stefan Angelov е Личен Ученик на НАТО Генерал Herman Unger - представител на програмата "Трансформ" на правителството на Федерална Република Германия за България. Херман обичаше да казва "Моите сътрудници говорят чужди езици, затова няма смисъл аз да уча български.". И използваше личния си BMW за всички служебни цели. 15 години по-късно ние сме щастливи да кажем: "Херман, усилията ти се увенчаха с успех.". Повече информация за "Трансформ" можете да намерите тук.


© Stefan Angelov, 2012.
Този материал може да бъде копиран или издаван само с разрешението на автора. Повече информация за SA Dictionary 2012 можете да намерите на www.saplatform.com. Авторът можете да откриете на e-mail thediction@gmail.com . Версия на документа: 1.03.